My Heartbeat

HIT THE JACKPOT!

Tuesday, November 8, 2011

Selamat tinggal.....opis cantek....


Gambo pemandangan tepi opis aku.

Jumaat lepas adalah last day aku kat opis ni. Arini aku dah keje kat opis baru. Akhirnya.....pusing sana...pusing sini....last2 aku pi jugak opis baru. VBB (Very Big Boss) kata dia akan usaha tarik aku keje kat opis ni balik. Aku tau...itu misi mustahil, tapi aku lebih suka pikir positif..............aku akan keje bersungguh-sungguh walau kat mana pun aku kena keje. Macam hero aku selalu kabo...."Jadilah benih yang baik, campak ke mana pun biar menjadi pohon yang rimbun dan berbuah. Hatta ke laut sekalipun....biarlah menjadi pulau."

Jumaat tu depa buat farewell party.....walaupun tak ramai yang ada sebab dah balik kampung....tapi suasana masih meriah. Time tu....depa suruh bagi ucapan....heheheh.....buat pertama kalinya aku tak mampu nak bercakap sebab tetibe sebak. Tapi aku cover dengan buat lawak bodoh....tak macho la kalu depa tengok aku sedey! Ini Jumir la....gangster Kampung Pisang....bekas terrorist (bukti gamba ada kat Rocky) berkawan plak dengan gangster Hong Kong macam Abang Talib....huish...malu la kalu sedey!

Tapi ya....aku sedey....titik! Tak mau citer dah. Kite citer pasal gambo plak ye.

Kawan2 di opis lama buat party perpisahan untuk aku. Siap ada kek
n yang paling special kek yang Haza n Izan buat. Time kasih semua.

Bacaan doa oleh Rostam. Hmmm....bile bab doa
sume nak mengelat. Camne nak jadi pemuda harapan bangsa?

Ni time depa cuba untuk membuat aku bagi ucapan n
menangis. Tapi aku kan macho.

Kak Lang yang suke buat muka comel.

Yang berdiri tu....bakal mak mentua tak berapa nak menjadi (BMMTBNM) aku.
Aku tau dia sedih. Eceh.....!

Tengok tu......depa ni memang pemakan orangnya.

Ayu je bergambo ye......kecuali Bavani yang
nampak ganas.

Aku dah agak dah....belum sejuk kerusi opis aku
tinggalkan.....Haza dah mengempit bakal mak mentua
tak berapa nak jadi (BMMTBNM) aku.
Yang BMMTBNM tu plak.....pantang sorang calon
bertuko....dia akan cari calon baru.

Kek Perpisahan......

Tak dan (sempat) Kak Ani nak suap food...
camera girl dah kacau.

Ntah apa la....yang depa (CC n Kak Tipah) dok rapat2...
gelak2....tu.

Ni 2 orang staff aku yang selalu bertekak ntah apa2 ntah.
Ada je modal depa....tapi bukan la bertekak sungguh2..
depa main2 jer....marah2 sayang gitu.
My VBB....Mr J pun joint the party.

Kak Lang mesti tengah pikir....nak makan yang kat tangan dia tu
ke...nak makan nasi kukus macam Pn. Jazmin.

Time terima hadiah.....time kasih semua orang.


Inilah orang2 cawangan aku.....cuma Bavani yang takde sebab dia balik awal.
Kami ni nampak je sikit tapi banyak benda yang dah kami buat.
Time kasih semua n mintak maap banyak2 kalu ada silap n salah.

Haa....ni Hj Razak. Bab jalan short cut....
bole tanya dia.

Ayu..n babynya. Kim salam kat Yati tau. Kim salam
kat En. Din jugak.

Kak Haniza......orang Jawa Selangor.
Bile dia cakap Jawa....aku teringat MsTips.

Bab gulai n kari......dia pakar.
Aku masih ingat rase gulai n kari yang dia masak.

Ni....Cik Mek PJJ (Perkahwinan Jarak Jauh). Bila cuti selalu
report duty kat Johor.

Ni Kak Ani....kakak yang sentiasa ready untuk bersukan.
Cakap jer main apa....sure dia joint.

Kak Lang yang comel.

Puan Ros.....jiran tak berapa nak setaman dengan aku.
Kami ada date 13hb ni.....jangan lupa ye Puan.

Kepada BMMTBNM.....jangan lupakan saya...
jangan cari calon lain....
muktamadkanlah keputusan calon menantu terbaik tu.
Anugerah Skrin pun pandai bagi award CC oiii...
CC bile lagi?

Mr. T.....gangter Hong Kong yang selalu bersengkongkol
dengan gangster Kampung Pisang cam aku.
Udah2 laa....buat muka pengganas tu bang oii...
tapi dalam muka gangster tu....dalam hati dia
ada taman....banyak bunga plak tu.

Ni la.....SBB aku yang tak reti2 nak dok diam.
Aku selalu usik dia....kalu dia cuti aku bahagia. Hahaha...
Tapi dia boss yang sporting, memahami n pro-active.
Aku suka keje dengan boss yang pro-active cam dia.
Bagi aku...kalu nak jadi bagus....kite kena keje dengan org2
yang bagus.

Ni boss aku yang sorang lagi. Dia cool jer tak mudah panic.

Haaa...ni la staf aku yang pandai buat keje.
Aku harap dia akan lebih matang n lebih pandai buat keje.
Dalam ramai2 staf lelaki yang aku pernah ada.....dia yang nombor
dua yang aku sentiasa ringan hati nak bagi markah tinggi.
Ni...dah puji melambung2 ni.....tak reti2 nak belanja?!

Ni.....camne bole sesat gamba ni? He3....jangan marah ye Moli..
Dia budak cawangan sebelah.....
Sempena perpindahan saya ni....moh la kite
sama2 berazam untuk menguruskan perbadanan kite ini.
Sekian.

Ni staf aku yang paling murah rezeki. Tapi aku malas
nak tegur...kang keluar plak sorang lagi. He3...
take care n may all success will be yours.

Ni staf aku yang pandai buat magic macam David Coperfield.
Takkan aku lupa time dia bole hilang disebalik kusyen kete aku.
Tolong la...Rewa....jangan bagi sape2 panic lagi.
Keep it up....u have changed from zero to hero.

Haza....yang memang ada niat nak jadi calon menantu CC.
He3...kalu tunang dia dengor ni...mahu bergegar
Kuala Kangsar!
Time kasih ye....bagi kek tu...
ni laa....staf aku yang rajin menceriakan aku.
Saling tak tumpah dengan 2 orang staf aku kat
opis lama dulu (Eadie n Rin).
Biarlah kita menjadi orang yang selalu bole diharap
n teruskan menjadi orang yang baik2...

Ni la drama king kat opis aku. Kisah dia dah macam tele-novela
dah aku tengok. Ada jer.....cerita dia.
Kalu dicalon kat Anugerah Skrin...sah dia menang.
Bulan sebelum2 ni....accident...bulan lepas hilang motor...
bulan ni....aku tak tau la apa nak jadi denga mamat ni.
Apapun macam aku penah kabo kat dia before ni...
sume tu dugaan. Sesungguhnya dugaan tu akan mematangkan
diri kite.

.....Charlie2.....kat cawangan aku....
selamat ke orang2 cawangan aku
dijaga oleh depa berdua ni? Hmmm...ntah ler.

VBB.....it's such an honour n a pleasure 4
me to work with u sir.
Macam yang aku kate kat atas...
kalu nak jadi bagus....kite kena keje dengan orang yang bagus2.
Tadi aku ada sms minta maap kat dia n dia balas balik
suruh aku kawen! Hmmm...

Kepada sume orang.....termasuk yang tiada dalam gambo ni....saya minta maap banyak2...dan terima kasih atas segala kerjasama....halalkan makan, minum dan duit raya yang dah diberi. Selamat tinggal opis cantik n orang2 yang berhati cantik yang berada di dalamnya.

P/S : Arini....kat opis baru....my first day...memang adventure sebab banyak kedai yang aku nak kena masuk kat dalam The Mall ni. Hehehe....


8 comments:

blog-tips-kurus said...

kenapa 'saiz' ko > drpd mr T bukan dari HK itu? ilusi baju kot.. (sedapkan ati!)

Jumir said...

Itu hanya ilusi je....maybe silauan logamaya. Jangan percaya sangat kat ilusi cenggitu.

Jumir said...
This comment has been removed by the author.
eadie said...

cik numi (dh tempias versi ayuni),dah pindah erk...xsempat nak jumpa kat sini (putrajaya)kan & xsempat nak g mkn nasi arab.sedih sgt bc entri nie...masih terasa bahang saat2 cik numi tgglkan kami dulu...xtertahan,menitis jugak air mata yg ayu nie...hehehehe...

tp,kat mana skali pun cik numi bertugas,xpernah lupakan kami,syg cik numi...muahh2x...terima kasih coz kami still ada dlm memori cik numi...

miz u like crazy -X boss ku yg cantik,bergaya & menawan-....

jay jamil said...

jumi, nanti apa apa update la dalam blog ni... boleh la bertukar cerita... rasa dah pelik plak opis ni, EO dua dua baru, limadua baru...hmmm kena happening sket la...

anyhow, terima kasih kerana menjadi orang kuat penganjur aktiviti selama ini....harap kalau ada friendly match, mai la roger ya...aku cuma nak jadi rakan lelap ajer hahahah tunggu encik junaid balik!

So, all the best of luck in new place, i know u can do what u did here. It is a big lost for us here.... tapi takper, satu hari mana tau jumpa lagi... and halalkan makan minum saya selama ini juga yer...

kalau rajin datang singgah my public blog --> http://wanderingmyn.blogspot.com...

take care
jazmin

Jumir said...

Eadie....tetibe sy sebak....sure sy ingat korang sume.

Jumir said...

TQ Ms Jay...(Teringat America next top model la plak...)Nanti...apa2 sy sure joint u all. Sy pun sama mintak maap atas apa2 pun n TQ atas sume yang telah diajar pd sy selama kite keje di opis tu.

Ms said...

J...u patut kerja dgn i pula. I pun nak rasa kerja dgn u. Best of luck di tmpt baru. Jgn sedih tau...

Related Posts with Thumbnails

Sape encem/cantek...pasti berani klik bawah ni...

Fast Buck!

X-CHANGE LINK