My Heartbeat

HIT THE JACKPOT!

Saturday, October 15, 2011

The Secret Life of Nora...

Petang tadi....aku, MsTips, Zaidah n Rewa pi tengok teater The Secret Life of Nora. Entertaining, kelaka n syokkkk....!!! Rasenya itu ayat terbaik yang bole aku gambokan.....tentang pementasan petang tadi.  Actually, kami beli 5 tiket yang rege (harga) RM53 (Upper Circle) n Rostam sepatutnya joint d club tapi tetibe 20 minit before pementasan......dia call n bagitau yang motornya hilang. Kesian dia. Oleh kerana tak mau membazir tiket, maka terpaksa la aku letak kat kaunter n minta receptionist situ bagi jer kat sape2. Kalu aku pi jual kat orang2 kat situ....risau plak dianggap sebagai ulat tiket. Lagipun aku ada offer nak bagi kat 2 orang kat situ....tapi depa tak mau.....n depa pandang aku semacam jer. Hmmm....

Tetibe mase kami dok beratur nak masuk........orang2 Istana Budaya koyak tiket yang RM53 tu n gantikan tiket tu dengan tiket Balai Sari Penghadapan (Stalls) yang berharga RM350 satu seat. Pehhhh.....tanpa banyak soal....kami bergerak terus ke pintu masuk Stalls. Kami sikit pun tak tanya kenapa.....tetibe je dah sampe kat area Stalls. Agaknya....nasib malang yang dihadapi oleh Rostam tu.....menyebabkan kami bernasib baik kot.

Maka dengan gumbiranya kami menonton di seat berharga RM350 dengan jayanya. Hehe.....tapi sayang gambo yang diambil.....kureng memuaskan. Hmmmm.....


Kalu pelakon tak bergamba dengan aku....memang
tak sah keglamoran depa.

Rewa ceria....ni first time dia tengok teater.

Balik2....aku n Rewa....dah si MsTips n Zaidah
tak mau bergambo nak buat cammane kan.

Tu dia.....Zaidah, Rewa, Tiara n aku.


Mase kami sampe tu......tak berapa rame yg sampe lagi.

Habis segala sudut tangga.....kami gunakan untuk bergambo.

Ni la....tempat kejadian (upper circle).....tetibe
kami dapat dok kat seat Stalls.

Yeaay.................!!!

Hanya gambo ni jer yg OK sikit. Syukur la...

Ni nampak lengang sebab ada intermission @ break sekejap.

sedey....gambo tak OK. Ni mase sesi last....perkenal pelakon.

Gambo pelakon yg tak berapa nak nampak. Hmmm....

Overall, aku puji lakonan watak sume pelakon. Paling aku suke ialah watak Betty. Dan...Incik Mamat Khalid memang kelako! Bravo!



Nota kakitangan : Rostam.....aritu accident, arini hilang motor. Sabo....sume tu dugaan n ujian dari Allah. - Pesanan drpd MsTips n boss awak yang cantek sihat n bergaya.

4 comments:

blog-tips-kurus said...

kah! kah! sila taja lagi. (>.<)

Ms said...

I ajak u tk mau ikut. Tp u selalu murah rezeki J. Kesian Rostam..

Jumir said...

Tips.....org nk tgk BADAI SEMLM. Belanja org yek.

Jumir said...

Miss....i bukan tk mau ikut tp dh janji dgn org lain. Si Rostam tu mmg kesian....ibarat jatuh ditimpa tangga pastu kena hempap dek batu plak.....

Related Posts with Thumbnails

Sape encem/cantek...pasti berani klik bawah ni...

Fast Buck!

X-CHANGE LINK