My Heartbeat

HIT THE JACKPOT!

Friday, September 23, 2011

Gangster...!

Mase sekolah dulu...memang selalu jumpe group budak2 sekolah yang menamakan diri mereka sebagai "gangster". Tapi idak la macam geng kongsi gelap nun...cuma gangster dalam erti kata yang ganas tapi dalam hati ada taman. Group2 ni jugak idak la pau duit sesape...cuma nakal sikit jer. He3.....dulu pun aku ada gak group cenggini tapi kegangsteran kami cuma takat usik2 orang....spashly junior/freshies. Itu...ajer.

Arini.....dalam idup yang penuh dengan realiti tv ni.....tak sangka aku bertemu gangster yang sebenar2nya gangster. Tak sangka....ingatkan gangster kampung dusun tu cuma citer lawak jer....tapi hakikatnya....mereka memang wujud. Alkisah....mamat gangster ni...bawak BMW n cuba mempertikaikan kehadiran aku n the geng kat tempat tu. Dia idak la....sound direct kat aku tapi dia sound sorang kawan aku...........n kawan aku tu kabo kat kami. Bagi beliau.....kami macam tak hormat dia n telah langgar kawasan dia. Pehhhh....ayat gangster wa cakap lu.

Hmmm....kalu dia sound aku tadi.....tak tau la aku nak kabo ape. Walaupun aku ada kawan2 yang badan berketul2 (lemak) dan berkeping-keping (tulang).....untuk belasah sesape....tapi aku tak mau layan gangster2 ni. Kepada kengkawan...kite buat kije kite jer.....kalu dia kacau...kita bagitau Inspektor Shahab.

Hati2 ye.....wahai staff2 ku sekelian.

Thursday, September 22, 2011

Kisah Dongeng

Mulanya aku tak tau la nape kawan aku Zila n Ita dok berebut ringtone lagu kisah dongeng nyanyian Stacy ni. Depa kata tu lagu depa. Hmmm...kesian kat composer n penulis liriknya. Mulanya aku buat bodo je bile dengor lagu ni....tapi bile aku dengor2 betul2....aku pikir2 betul2....aku rase lagu tu.....memang sesuai dengan kami bertiga.....hehehe...tetibe masuk nama aku sekali....

Tak kisah la....tapi bagi aku lagu ni best. Cari2 kat internet sekali terjumpa video2 ni termasuk irama instrumental Kisah Dongeng oleh Affan Aizat. Best gak budak Affan Aizat ni buat. Nak tengok video irama instrumental Kisah Dongeng klik kat sini. Nak dengar n tengok nyanyian Stacy, klik bawah.

VIDEO KISAH DONGENG - STACY

video


LIRIK KISAH DONGENG - STACY

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja


Saje letak gambo Major Choi Ryu - Drama Korea Spy Myung Wol.
Citer ni best n aku suke watak Major Choi Ryu tu.
Kiranya...aku tujukan lagu Cinta Dongeng tu kat dia la. Hehehe...

Aku memahami rasa hati dia.....toksah susah2...nak kat
Han Myung Wol tu...aku kan ada....chewahh...!
Sape tak paham apa yang aku kabo...kena nengok citer ni.

Tuesday, September 20, 2011

Aku pi opis gak walaupun MC

Ntah la....memang aku suke pi opis n kije kot that's why aku pi opis gak arini walaupun jaraknya 45 km dari umah aku. Actually, aku pi untuk settle sesuatu yang aku takleh suruh staff aku buat. Bukan tak percaya kat depa atau bukan kerana mereka tak pandai.....tidak tapi sebab kalu aku tak buat sendiri....maybe kepala aku akan lebih sakit daripada biase. Hmmm....macam tagline hot.fm je.

Actually, aku pi dari kul 8.00 pg sampe 12.30 tghari jer. Mase pagi tu cam larat lagi tapi menjelang tengahari...aku rase cam nak pitam. So, aku drive balik umah dan gara2 mengadu kesakitan aku kat MsTips.....dia sms "Gatal p ofc knp? Dahle jauh2". Dush....!! Kena sebijik kat batang idung aku.

Kadang2 aku rase aku dah terkena penyakit boss aku yang suke anta arahan melalui emel n sms masa dia MC/cuti sebab masa aku MC/cuti.......aku akan tepon opis minta tolong staff2 aku printkan kije2 yang aku emelkan pada depa. Bab kata MsZura..........serupa cam keje cuma dok umah je.

Apapun....esok aku akan kije....aku tak tau la camne kalu aku kawen....pastu bersalin n dapat cuti bersalin. Mau tensen aku cuti lama2. Kawan aku Zuriah penah citer.....boring katanya cuti bersalin lama2. Hmmm...camne tu?

Hehehe....saje letak gambo Mahirah n aku.
Ni kalu tak silap mase kami kena stay up sampe kul 12.30 mlm.
Aritu...aku bagi hadiah kat dia sebab aritu adalah last day
dia kat opis kami.

Monday, September 19, 2011

Demam lagi...

Dah la lama tak update blog ni....kije manjang.....tak pun tido manjang. Bila terdemam dan terpijak kaca ni....n terdapat MC 2 hari n tak tau nak buat apa2 dah....maka aku update la blog aku ni di dalam keadaan suku upaya ini.

Kepada kengkawan yg dok tepon opis aku arini....toksah la tepon. Aku ada kat umah....tepon la handphone

Aku dah cukup merana arini....tengah nak masak....sekali gas habis. Maka terpaksa la aku makan Chickadees n serunding saki baki raya. Dah 4 jam dah nunggu Incik Shell nganto gas. Tak tau la tahun bila baru sampe. Camne nak makan ubat kalu tak makan. Nak turun beli....aku tak larat sangat.

Nape la banyak benor ubat yang aku kena makan.
Bile la nak baik....nak pi kije....boring nih!!!
(Maybe aku antara orang yg suke kije dr dok saje kat umah)
Boleh ke aku kije esok yek sedangkan MC aku tu 2 hari...
nape doktor tu bagi MC 2 hari....kan dah boring.
Related Posts with Thumbnails

Sape encem/cantek...pasti berani klik bawah ni...

Fast Buck!

X-CHANGE LINK