My Heartbeat

HIT THE JACKPOT!

Sunday, August 7, 2011

Pindah lagi...

Secara officialnya aku isytiharkan yang aku dah pindah Putrajaya. Bukan pindah umah....(aku masih setia berhousematekan MsTips). Bukan juga pindah ke department lain....cuma opis aku je yang pindah. Kepada member2 yang masih dok tepon 03-20874888 tu...harap maap ye.....takdak sape yang nak angkat tepon. Nombor baru aku....03-8891XXXX. Hahahaha....nak nombor...kepada yang tak dapat lagi....sms ye. Tapi kan....yang korang bising nak nombor opis aku ni.....macam la aku akan ada masa jawab tepon korang. Sms je ye...

Bangunan opis aku....Division aku antara tingkat
yang teratas.
Oleh kerana penat aku kena ulang crite perihal pindah ni berulang2 kali kat kengkawan....aku rase elok la aku buat entry ni. Alkisah....

29.07.2011 (Jumaat) aku dah standby kat Putrajaya jadi pegawai penerima barang. Hmmm...job descriptionnya adalah pastikan sume barang yang mover bawak dari opis KL diterima dengan jayanya. Tapikan...oleh kerana jadual mover tu angkut barang begitu packed maka berlaku delay. Barang Division aku....takkan dapat sampai kecuali mesin fotostat. Aku stay aritu sampe kul 12.45 mlm. Hampeh....!

Aku lepak bawah jer.....sambil melihat barang orang lain sampai.
Mase tu....rase macam nak balik umah jer tido.
Tapi ape bole buat...SYMP

Malam tu....hanya mesin fotostat yang sampe.
Myra, En. Zul n Hj Razak berposing dalam kepenatan.

30.07.2011 (Sabtu), aku mai lagi @ 9.30 pagi n kali ni barang2 division aku tiba dengan jayanya. Yuhu...!

MsTips yang aku seret sama ke Putrajaya sakan
posing dalam bilik Ms Ng.

Aku pun lepak sekali sekala kat atas bile penat
tunggu barang kat bawah.

Eh.....ni duta lori mover ke apa?

Pehhh....lega giler barang2 dah sampai walaupun kije
terima barang ni selesai @ 10 pm.

Pagi 31.07.2011 (Ahad), aku mai lagi ke Putrajaya untuk buka kotak n mengemas. Sesi kemas-mengemas tu abis dalam kul 6 petang.

Ni view di tingkat bawah...cantik kan?

1 Ogos 2011 (Isnin) bersamaan dengan 1 Ramadhan....aku start kije kat Putrajaya. Aku pi kije tumpang Mr. Talib. Dan hari Senin (Isnin) tu...aku dah start buat kije dah...

Aku mengambil kesempatan bergambo depan
kaunter kat lobi.
Sekian....harap kengkawan spashly Jang, Zura, Lynn, Mamat dan Cik Maz berpuas hati ye.


16 comments:

blog-tips-kurus said...

aku mimpi Myra semalam..

Jumir said...

Hahaha....Myra sure mimpikan MsTips jugak.

Jang said...

Tingginya opis ko Mir. Bukan ke Putrajaya selalu bergegar bila ada gempa?

Jumir said...

Cik Jang...ni yang tak sedap dengar komen2 cenggini ni. Hehehe...tapi aku tawakal je kalu gempa tu berlaku. Woit! Bila nak balik ni....kate nak lepak sama.

Jang said...

Aku tak dapat balik raya ni sebab kena pi US. Aku balik jap hari tu ke S'wak tapi kejap je takde masa lagi nak jumpa ko n Zura. Beb...kirim la kuih raya n serunding pd aku nanti yek.

Jumir said...

Manja....Nanti la aku usahakan. Kesian la plak kat org perantau cam ko ni Jang.

Jang said...

Anyway, cantik view opis ko. Selamat kembali ke Putrajaya. Senang la Zura nak lepak dgn ko lepas ni. Mkn 2 org tu jgn lupa aku tau.

Jumir said...

TQ Jang...

Ms said...

Iye la...dh jelas dh ceritanya. Marah kite tanya byk kali la tu. J, jgn layan manja si Jang tu. Kt i pun dia nk serunding & kuih raya.

Jumir said...

Tk marah la MsZura. Alaa..Jang tu saje nk ambik kesempatan drpd org2 yg baik hati cam kite.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

view dari atas cntik..gua harap xde la yg cuba nk baling mesin fotostat dari atas bile mengamuk...

Jumir said...

xtionkamen...mmg bahaya tinggi2. Harap2 cenggitu la jgk. Bgnan kami ada tingkap yg bole bukak tp takat jarak sejengkal je. Elak sape2 bunuh diri kot.

Anif Abdullah| AA said...

singgah cni.. ^^

Jumir said...

Singgah ler Anif.

syrupmasin said...

cantek eh view tuh :)

Jumir said...

TQ syrupmasin. Memang cantek.

Related Posts with Thumbnails

Sape encem/cantek...pasti berani klik bawah ni...

Fast Buck!

X-CHANGE LINK