My Heartbeat

HIT THE JACKPOT!

Sunday, June 12, 2011

Kartini....

Sape dulu2 penah baca kisah Kartini kat majalah Ujang/Lanun? Bagi yang penah bace mesti korang familiar dengan watak Yon....n Kartini. Aku suke benor dengan citer tu....kadang2 terasa macam aku mampu merasai kesedihan yang Yon rasai. Pelukis n penulis citer tu = Tembakau. Memang aku tabik la kat dia sebab mampu create satu citer yang mampu memberikan kesan kepada pembacanya. Tapi aku rase citer ni memang ada kena-mengena dengan penulis.

Semalam, aku jumpa buku  komik tentang Kartini ni....bila baca2 balik....rase tak sabar nak cari sambungannya iaitu Kartini Kembali.

Depan tu la...Yon. Hero yang kadang2
bengong tahap gaban n baran tak
tentu hala.
Bagi generasi baru....muda belia yang tak penah baca...aku kabo la....serba sedikit tentang citer nih. Kisahnya camni......Ariyon atau Muhammad Asri, pelajar nakal di sebuah sekolah agama berasrama. Dalam kenakalannya itu, dia sebenarnya menaruh hati pada pelajar bernama Kartini. Maka bermulalah kisah-kisah kenakalannya dalam memikat hati Kartini. Masalah pelajaran, disiplin dan ragam kehidupan di asrama mengajar Aryon mencari pegangan dan arah hidup. Sehingga tamat pengajian dan sudah bekerja, Aryon masih tetap berusaha memenangi hati Kartini.

Mane aku nak cari buku ni.....sesape ada info,
sila kabo ye....

6 comments:

Ms said...

Wahhh..buka je terus ada n3 baru. Rajin juga u ni. Nak pinjam buku tu boleh?

Jumir said...

Cepatnya 'pengomen' tegarku ini komen. Esok mai ambik kt opis. Kalu pinjam, kena bayo 5x ganda harga buku. Harga buku tu RM6.90, darab 5...den kayo!

MNG said...

Tembakau memang best, tapi i dah lma x follow citer tu, majalah ujang ade lg dlm pasaran x, teringat kt cerita tok moh yang x de script tu, nnti klu ade g kedai mamak, cuba survey tengok ade x buku kartini kembali tu.

Jumir said...

MNG, br jap kwn I sms yg dia ada buku tu. Ingat nk pinjam dia punya je.

ghost writer said...

dulu pun penah gak baca citer katun nih.masa tuh komik katun sentiasa beli 2x sebulan..sekarang dah tak ikut perkembangan katun malaysia dah..

Jumir said...

Ghost...komik skrang ni dh tk brape best. Dulu bile bace sekali, seminggu tgelak. Tp Kartini ni kumpulan koleksi lama.

Related Posts with Thumbnails

Sape encem/cantek...pasti berani klik bawah ni...

Fast Buck!

X-CHANGE LINK