My Heartbeat

HIT THE JACKPOT!

Monday, May 30, 2011

Gambar Semasa Himpunan Sejuta Belia

Himpunan Sejuta Belia dah berakhir.....aku n MsTips rasa bangga kerana kami menjadi sebahagian daripada Sejuta tu....jom tengok gambo2 kami sepanjang karnival tu Sabtu lepas....

Mula2 sampe dalam kul 5 gitu....agak sesak di atas jambatan
berhadapan dengan treasury. Bertahun aku kije Putrajaya
sampe la ni tak ingat nama jambatan. Kantoi...!

Masa sesak2 tu...sempat kami jeling2 abang2 sojar
kat tepi jambatan. He3....jamu mata.

Bila nampak sign Karnival....tetibe rase teruja. Mase ni...
aku tengah pikir...nak parking mane. Nasib baik....
aku memang tau area Putrajaya ni. So takdak la sesat.

Tu dia.....sesak...depan JANM n Kastam.

Aku try gak usha tepi2 jalan ni....untuk parking
tapi jangan harap la...

Ni...masa aku menuju ke arah JPM. Nak parking tepi jalan?
Tak payah...sume full.

Nampak tak....hanya orang2 yang beriman jer yang
mampu dapat parking tepi masjid. He3...

Sambil2 jalan2....snap la...2, 3 gambo. Selama aku kije
Putrajaya berapa keping jer....gambo aku penah ambik.
Depan JPM ni....sume orang kampung aku dah ada
dah gambo ni. Aku jer yang baru ambik.

MsTips....membeli n blah di Gerai Pameran Seni.

Aku usha gak 2, 3 barang. Sempat gak beli kain
sutera batik Kelantan @ RM220. Mahal...
tapi bagi aku....lawo.

Yang menarik perhatian ramai orang termasuk kami
adalah gerai khat nih.

Lagi menarik bile singgah kat gerai ni. Pengukir kayu ni nama
samarannya Anai. Nama benornya Incik Ikram. Ms Tips
ada interview dia, nape pilih kasut sebagai ukiran. Dia kabo
itu sebagai identity dirinya. Katanya dia gunakan kayu
tiang rumah lama sebagai bahan ukiran.
Terus aku terbayang tiang seri.....he3....seram....

Nampak? Sungguh berseni. Kagum betul aku dengan
orang2 camni.

Itulah Anai......dan ukirannya. Aku ada baca artikel surat khabar
yang dia pamerkan. Kat situ tertulis dia ada pi US selama setahun
untuk mendalami ilmu ukiran ni.

Tetibe aku jumpa dengan sekumpulan budak2 ni...
Kata mereka dah 2 kali depa buat persembahan tarian
aritu. Comel kan?

Tengok laa.....berlapis2 parking. Kalu aku parking sini
ada chance tak bleh kuar balik nanti.

Ms Tips bergaya sakan di bawah air pancut depan JANM.

Nampak tak atas tu? Tu bukan burung tau.....tu
adalah payung terjun.

Aku paling syok tengok motor nih....sume orang nak cube
naik. Si abang polis ni pun rajin melayan.

Aku tak mau naik....bergambo kat tepi je.

Aku lagi....balik2 aku...balik2 aku...
dah blog aku...gambo aku je la yang ada.

Aku suke tengok budak tu. Comel....
dia press motor incik polis tu...
macam motor bapak dia. Sume orang gelak jer.

Tu la....dulu2 taknak jadi polis....bile ada pameran
cenggini....sakan bergambo walaupun dengan
trak polis.

Aku POLIS.....!

Jalan2 lagi....tetibe nampak wall ni. Apa lagi...
sign la....kan.

Ms Tips pun turut mensign sekali.

Tu dia......terpaktri.....tertulis sign kami kat situ sebagai
tanda menyokong perpaduan 1malaysia.


Ni...gambo Ms Tips. Mari kita interpret gambo ni.
Nampak macam askar yang baru balik shopping pastu
kena paksa bertugas la ni jugak oleh sarjan major kat sebelah tu.
Sampe plastik2 shopping pun masih kat tangan lagi.


Wah.....ramainya orang....

Mende alah ni pun ada dipamerkan n dijual.

Kosmo bagi surat kabo percuma.....mase ni aku berada
di simpang 4 di antara Bahagian Pinjaman Perumahan
dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi
dan Kepenggunaan.

Gambo Ms Tips ni namapak macam kat oversea.
Sape la.....yang pandai ambik tu. Mesti ni....
seorang yang cantik, sihat n bergaya. He3...

Gumbira.....n seronok kat sini.

Aku musykil sebenornya. Nape NAZA pinjam motor
aku untuk buat pameran tanpa bagitau aku. Ish3...


Heroin filem transformer yang akan datang ni....
aku laa....n ini buktinya.

Sunset di Putrajaya. Ni mase bergerak ke Masjid
Sultan Mizan a.k.a Masjid Besi.

Wahhhhh.....banyaknya khemah bebudak scout ni...
teringat zaman pra jamboree. Dolu2 aku penah pi pra jamboree.
Jamboree aku tak pi.

Tu dia.....Masjid Besi.

Lepas solat n makan.....kami pi round2 lagi.
Tetibe nampak robot. Sebagai next heroin
filem transformer...aku memang prihatin dengan
robot2 nih.

So....aku pun beli la 2. Bukan untuk aku tapi untuk
2 orang cucu sedara aku yang pastinya
akan berasa yang aku ni memang gempak
sebab belikan depa nih.

Nampak tak mamat yang tengah acu rifle sebelah aku tu?
He3.....ganasnya bang.....bawak bertenang ye...

Aku n Ms Tips....sampai ke sudah.....dok argue
tentang mamat kat atas ni. Ms Tips kata...
orang betul....aku plak kata....patung tu...
Kalu betul orang....memang respect la kat lu bro...
tak bergerak2.

Ada persembahan gamelan 36 jam non-stop. Memang non-stop
tapi depa tukar2 orang ni...


Orang ke patung?

Kesian....depa ni sibuk nak bergambo dengan aku. Maka
aku layan je la...


Ini adalah tali gantung. Ada berani? Toksah nak buat2 berani
laa.....n toksah terjebak dengan dadah.

Aku suke gambo Ms Tips yang ni....
Patung kat belakang tu.....adalah contoh orang yang
akan kena rotan.


Tu dia.....itulah saje gambo2 yang aku ambik aritu. TQ Ms Tips sebab teman aku aritu. 

10 comments:

MNG said...

ada juga niat nk pegi tp faktor jauh dan ada hal lain menyebabkan ianya terpaksa dibatalkan, tengik gambar u jelah, lain tahun kita g, itupun klu diorg buat lagi.

blog-tips-kurus said...

ternyata & terBUKTI; ko > tua drpd aku-2 org cucu kan?! (",)

e-dieyana said...

wah...bestnyer...jeleznyerr..ruginyerr xdpt g...huhuhu....

MNG said...

sw, u kan.. hmm... u kan... chubby... pegang dua pipi tu then goyang2 smpai merah, hehehe.. jgn marah.

ghost writer said...

puas gak layan picca-picca korang ek..(sebenarnya 2 orang jer pon watak dalam entry nih..haha)

biar pun dekat,tapi tak pegi pun kat sana.sesaje taknak pegi.

Jumir said...

MNG....maybe next year saje.

Jumir said...

Tips....kadang2 kite kena dgr 3rd party opinion....aku lebih muda....yahooo....!!

Jumir said...

E-D....tu la...kite ingat nak pi jemput dia aritu. Dia pi balik kg la plak.

Jumir said...

MNG....itu sudah lebih...!

Jumir said...

Ghost....u memang misteri tau...

Related Posts with Thumbnails

Sape encem/cantek...pasti berani klik bawah ni...

Fast Buck!

X-CHANGE LINK