My Heartbeat

HIT THE JACKPOT!

Tuesday, August 31, 2010

Pasar Ramadhan

Takde yang lebih membahagiakan daripada balik kampung....berbuke dengan family. Peh...syok tak terkire.

Sepanjang cuti balik kampung kali ni, aku dan Cik Tips-Kurus pi round pasar Ramadhan utama kat Pekan, Kuantan dan Jengka. Banyak makanan/minuman menarik yang kami jumpa. Kalu kat Bandar Pekan.....ada murtabak 3 lapis. Peh...sedap beb. Sekali makan, nak rasa lagi.
Gambo salah satu gerai murtabak kat Pasar Ramadhan Bandar Pekan
Kat pasar kat kampung aku pulak...ada ayam bakar yang anak sedara aku jual. Dia memang ada resepi tersendiri dan memang sedap giler. Biasanya aku dapat makan ayam ni time BBQ malam raye aje tapi kali ni...boleh makan hari2....free plak tu.
Gambo anak sedara aku....Nizam.
Kat pasar tu jugak...kakak aku ada jual kuih pulut sambal. Memang sedap. Aku nengok Cik Tips-Kurus makan sampe 3 ketul....tapi aku tak tau la dia makan sebab free ke...atau saje nak jaga hati kakak aku. Cuma dia ada komen...pulut tu sedap. Kuih-muih kat Pekan ni murah. Sehinggit.....ada yang 4 ketul.....besar plak tu. Kalu yang jual 3 ketul sehinggit tu...percayalah, mesti kuih tu besar saiznya.

Gambo Cik Tips-Kurus yang tengah mengePAU kuih kakak aku

Kat pasar Ramadhan berhampiran Stadium Kuantan, yang menarik....maybe bubur lambuk ikan. Cucu sedara aku kate....bessstttt. Selain tu...ada satu gerai yang paling tepi....makcik ni jual ayam golek dan nasi kerabu. Gerai dia besar dan rame pekerja. Aku nengok memang rame yang beli kat gerai dia.

Pastu aku singgah kat pasar Ramadhan....Pokok Buluh, Kuantan.....dekat dengan masjid besar Kuantan dan Padang MPK. Kat situ orang sana suke berbuke ramai2 kat kawasan padang tu. Aku tengok kuih-muihnya ada banyak jenis. Yang aku tak penah jumpa pun ada. Tapi aku tak beli pun sebab dah banyak borong kat pasar kat stadium. Kang tak habis plak...makanan kat umah nun.

Gambo salah satu gerai kat Pasar Buluh, Kuantan. Belakang tu...masjid.

Kat Pasar Bandar Pusat Jengka.....yang menarik adalah....cakoi Kakak Cik Tips-Kurus jual. Tak caya...ce beli bile berada di sana. Dia bukan takat berniaga time bulan puasa je....time Pasar Malam Sabtu Bandar Pusat Jengka pun dia ada. Selain tu...ce korang try air jagung madu kat mana2 gerai yang ada kat pasar tu. Peh...sedapppp....lain daripada yang lain.

Monday, August 30, 2010

Malam....

Bile tengok tajuk "malam" camni....aku harap korang tak pikir yg bukan2. Terutama ko...Jang. Aku taknak ko corner pi ke lain aaa...

Balik kepada citer malam....actually malam ni (lagi beberapa minit jer lagi) aku sedang menunggu detik menjelmanya 31 Ogos...hari kemerdekaan kite. Aku nunggu sengsorang jer kat bilik Cik tips-kurus di kampung dia ni. Dia ntah ke mana ntah. Betul2 tak pandai layan tetamu....baru tadi aku bagi syarahan tentang cara orang zaman jahiliah melayan tetamu.

Nasib baik dapat berita si Zaer bagi aku award. Seronot...jiwe dan rage. Kire award pertama yang aku dapat sejak jadi blogger publicly ni.....emmm...tapi ada satu jer masalahnya. Aku ni buta IT sket. Dengan rasa humble nyer aku nak declare....(Asalnya aku tk bagi Cik Tips-Kurus....announce)....aku nak kabo....Zaer, aku tak reti camne nak ambik award tu.....! Pesanan khas untuk Jang....ko jangan golak ket aku. Ko loi hampeh...blog pun ko takde. Nantilah aku study...sambil minta Cik Tips-Kurus tanya kat wife Mr. Curly...untuk bagi tunjuk ajor.

Err....kite balik semula ke kisah sebenar malam ini. Kat sini aku nak lahirkan rasa bertuah berada di dalam bumi Malaysia yang tercinta ni. Yelah...bile compare dengan negara2 lain....sesungguhnya kita harus bersyukur dengan kurniaan Allah kepada kite.

Pesan aku....kepada sume orang yang membaca....Jangan korang gadai martabat negara, jangan ko pi buat yang bukan2 hingga memalukan negara. Toksahlah kite terikut-ikut anasir2 yang suke memburukkan negara. Takyahlah aku dok citer ape....anasir2 tu...sape yang involve...ape yang depa buat....sebab aku tau korang pun tahu apa yang berlaku di sekeliling kite.

Toksah citer banyak...aku ucapkan selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 53 tahun.

Thursday, August 26, 2010

Shopping lagi...

Semalam....aku pi cari tayar Continental bertuah yang pecah tempohari. 1 kedai tayar kat Hartamas, 5 kedai kat Segambut, 1 kat Jalan Ipoh.....dan 4 kedai kat Batu Caves aku redah demi nak beli sebijik tayar...siap ambik cuti rehat lagi. Akhirnya kedai yang ke 11 kat Batu Caves jugak yang menjadi.....POJAAN HATIKU.

Inilah kedai yang aku maksudkan....

Aku bukannya cerewet tapi kedai lain tu memang takde stok Continental. Bukan aku berkenan sangat dengan Continental tu....kete lama, aku maintain Good Year jer.....tapi dah tayar lain jenis Continental....pakai jelah jenama tu. Lagipun.....senang nak rotate tayar nanti.

Dah nak siap....yea...

Pukul 1 ptg...baru sessi cari, survey, intai, redah, beli, pasang dan lain2 siap. Pastu aku pi joint Cik http://blog-tips-kurus.blogspot.com/ shopping tudung kat bangunan MARA. Menarik butik yang satu ni. Tudungnya eksklusif dan harganya berpatutan. Borong 5 dapat RM 180.00 sedangkan...rege sebenarnya....RM40-RM45 sehelai. Ni sume pengaruh rakan kurang sebaya Cik Tips-Kurus. Dia kalu takat area Jalan Raja Laut dan Jalan TAR tu, sume dia tahu. Kire memang area dia la tu. Lagipun...opis dia dekat maaa....! Lain la aku, opis kat Pusat Bandar Damansara nun.

Asalnya aku cuma nak ambik gambo butik jer. Tetibe Cik Tips-Kurus enteprem...

Bile dah kul 2...........kami lepak kat opis dia je. Online.....! Kete aku pi parking kat public parking depan sekolah Cina.

Sudut belakang sorang yang rajin kije

Mase nak balik....aku nampak 1 tiket panjang...kat wiper.Emmph! Sah kena saman. Actually, aku kurang paham sebabnya. Aku kan parking kat tempat parking.............nape ayat saman parking di garisan kuning? Koning? Macam sinonim jer....warna tu. Tapi patut kot aku kena...sebab aku tak bayo pun duit parking kat mesin tu.

Tapi takpe la....saman pun saman laa...aku kan anak orang kaya...family aku memang keje cop duit. Aku pun...bile ada masa terluang, aku pi cop duit. Takat kena saman RM100 tu....sempoi laaa...!!! (Jangan salah paham. Family aku tak penah buat duit palsu. Ni sume...ayat lepas geram jer....)
Ada member kate..."Ala...takat saman DBKL, toksah risau...rame pake buang2 je.Tak bayar...bo layan jer."Tapi aku bukan begitu....dah kena saman aku bayo. Serupa bile kena saman ekor sbb speeding...aku bayo. Dah buat salah...toksah banyak citer....ngaku jelah.

Tuesday, August 24, 2010

What a day.....


Saat kul 4.30 tadi...aku berkobar2 nak balik. Aku busy hari ni......tengahari plak pi Putrajaya jap...ada keje. Selalunya staff aku si Rewa tu yang akan jadi peserta pertama yang punch card. Arini...aku saje je...nak bagi dia jadi nombor 2.

Emm...ntah apa la malangnya...time nak kuar parking, aku pi tetibe je nak lalu 1 short cut. Confident je aku dengan short cut tu walaupun cahayanya agak malap.....short cut punya pasal...tayar kete aku yang depan bocor....tayar belakang pulak masuk longkang. Dan yang paling menggurus hati aku....sport rim aku calar.



Rim yang tercalar....adush! Tercalar....jiwa.

Gamba tayar aku yang terkopek....dan bocor.



Gamba spare tyre...nut tayar tu...mcm bengkok.


Tergezut aku dibuatnya. Nasib baik...ada 2 org superhero kat opis aku (Kojet dan Fadhli) mai tolong. Bersusah-payah depa menukar tayar dan mencari jalan untuk kuarkan kete aku tu. Time kasih...jasa korang dikenang. Time kasih juga kepada Super CC dan Super Tam yang datang melawat sambil membawa papan untuk dibuat laluan tayar kete aku yang dalam longkang tu. Time kasih juga kat boss aku...Ms Ng yang bagi sokongan moral walaupun masih berkeras taknak kuarkan duit...belanja aku sebijik tayar.

Akhirnya...model baru Pesona berRIM kuning berada di pasaran.


Tapi kan....tadi aku tak teringat la plak nak ambik gamba aksi ganas superhero2 yang menolong aku tadi. Aku panik jugak....mahu tak....kete tu ibarat.....buah hati pengarang jantung aku. Lepas dah bole gerak kuar dari basement parking tu....aku pi Hartamas...konon nak tuko tayar. Tapi tayar Continental takde la plak. Emmm...esok je la...

Macam cute la plak....warna koning tuh.

Monday, August 23, 2010

Berbuka di istana....

Aku lemah nak masukkan entry ni.....memang la aku nak kongsi info dengan korang tentang makan2 place terutama tempat berbuka puasa yang OK tapi bile terkenangkan rakyat Pakistan yang kebuluran....hati aku jadi sayu.
Demi memenuhi permintaan Cik Tips-Kurus dari http://blog-tips-kurus.blogspot.com/ aku masukkan gak entry ni.

Ahad 2 minggu lepas...before aku pi Kota Bharu (15.08.2010)...aku, Cik Tips-Kurus, Dek Ha dan Ayie pi berbuka kat Istana Budaya. Aku dan budak yang kononnya kurus sangat tu (Cik Tips-Kurus) memang tiap2 tahun mai sini. Tiap2 tahun ada kelainannya walaupun saiz food stall yang ada makin mengecil. Tapi kami selesa di sini kerana parking space yang banyak selain suraunya yang luas dan selesa. Kalu aku pi berbuka kat mane2, antara kriteria yang aku akan tengok adalah.....ada sijil halal ke tidak, selesa tak suraunya then baru la aku pikir bab makan, harga dan sebagainya.
Haa...kat bawah ni ada gambo2 yang diambik pada hari kejadian. I'm sure Dek Ha dan Ayie excited nak nengok gambo2 depa....so, korang....layan....!



Sori la....gambo blur....maklumlah...amatur. Akhir kata...time kasih la...kat penaja pada hari tersebut. Semoga beliau dapat menaja kami lagi di tempat2 yang lain pulak.

Saturday, August 21, 2010

My Confession : Aku dan Conan memang ada affair....

Emmm....macam mane ye aku nak citer. Susah aku nak berterus-terang sebab sume ni melibatkan skandal yang besar. Yelah...aku takut Conan Edogawa @ Shinichi Kudo marah pulak. Pastu mesti Profesor Agasa sakit jantung sebab dah lama dia terlibat dengan aku menyimpan rahsia ni. Bagaimana dengan Ran Mouri...makwe Conan @ Shinichi? Takpun aku kene pikir jugak kebarangkalian ayah Ran iaitu Kogoro Mouri dah taknak jaga Conan dah. Aku juga kene pikir tentang kawan2 Conan iaitu...Haibara, Ayumi, Mitsuhiko dan Genta, mesti depa kecik hati kalu terbaca apa yang aku tulis ni.
Bagaimana dengan ayah Conan....si Kofuji Yuzo tu...pulak. Hai...susahnya nak jaga hati orang.

Macam ni la...sebenarnya akulah kabo la....aku sebenarnya memang ada affair dengan Conan. Aku adalah kakak Conan. Nama sebenar aku Jumir Yuzo Junid. Conan taknak dedahkan tentang kisah aku di dunia komik sebab aku sebenarnya lebih terror dari Conan. Sebagai penyiasat, aku juga dikenali sebagai Jumir Edogawa. Aoyama Gosho penulis komik ni...tak sanggup nak buat citer tentang aku sebab nanti laku sangat komik dia. Tak menang tangan nanti dia...nak kejar dateline.

Atas sebab itu....aku buat low profile je. Tapi aku baik...aku sentiasa ikuti kisah Conan walaupun Conan tak ambik tahu tentang aku. Takpe....air dicincang takkan putus. Ini adalah antara koleksi Komik Conan yang aku ada. Aku juga takkan lupe nengok citer dia kat TV3 dan Astro Ceria.

Kini biarlah satu dunia tahu. Lagipun....half of the truth is often a whole lie. So...Conan, moga ko makin berjaya...macam aku. La ni...CSI Miami dah panggil aku untuk ganti CSI Eric Delco. Nengoklah....kalu aku rajin....aku pun banyak kije nak buat. Nak mintak cuti dengan boss aku sekarang ni pun belum tentu dapat.

Thursday, August 19, 2010

Shopping Sakan Di Rantau Panjang & Wakaf Che Yeh

Aku mmg ada keje kat Kota Bharu. Kalu boss aku terbaca catatan ni....aku nak kabo awal2...betul boss I buat keje...cuma mase yang terluang tu....I pi shopping. Tapi boss...keje yang boss suruh buat, dah siap time tu. Percayalah....boss.

Yeah....alang2 dah mari sini...takkan tak beli se ape pun. Oleh kerana dasar keperluan, dasar membantu ekonomi negara yang dah naik 9.5 % KDNKnya....aku pun membantu rakyat Kota Bharu menjana pendapatan. Niat aku baik ape. Lagipun aku tidak berada di tahap keberhutangan yang serius macam Cik tips.kurus dok nasihat.

Aku tak beli banyak.....takut tak muat kete. Aku beli ni jer....

Blanket cute ni.....RM15 je.

Kain pelikat ni untuk abang aku kat kampung. Harganya RM25 je. Benang 9000.

Yang ni....serunding. Tak dapat kurang dah harganya...dapat RM40 sekilo. Aku beli untuk kampung 2 kilo dan Ani 1 kilo.

Bantal kekabu ni 2 biji cuma RM10 je. Hish....murah giler. Kampung aku jual sebiji RM20. Kena kabo kat orang kampung nih!

Jersi Liverpool tanpa lambang Carsberg akhirnya dijumpai. Harga RM38. Jersi ni juga untuk abang aku kat kampung. Bertuah dia dapat adik macam aku. Cuma aku je yang tak berapa bertuah dapat abang macam dia.

Kain batik ni....murah je. Tak berapa ingat tapi rasanya....RM10 je sehelai.

Lagi se jersi untuk main bola tampar juga khas dibeli untuk abang aku. Aku ingat laa...dia pukau aku dari jauh kot, yang aku asyik pi beli baju untuk dia ni. Harga RM28.

Haa...Toto ni...harganya RM30. Aku beli kat Rantau Panjang. Tapi kat Wakaf Che Yeh...cuma RM29. Cish! Nasib baik beza sehinggit je.

Haa...ni...aku borong 3. Harga satu set cadar + comforter ni RM42 je. Aku penah jumpe kat Pasar Shah Alam last year RM40 je tapi takde corak yang aku nak. Sume corak untuk orang dah kawen.

Sebenarnya, ada lagi barang yang aku beli cuma aku taknak disclose kat sini. Aku bukan nak menunjuk-nunjuk beb. Aku cuma nak maklumkan kat sini......barang2 kat sana memang murah dan berbaloi pi shopping kat sana.



Tuesday, August 17, 2010

Kawe ado ket Kelate ni....!

Semalam aku melalui 7 jam perjalanan dengan kereta ke Kota Bharu, Kelantan. Peh...penat dan sakit2 badan dibuatnya. Anyway thanks 2 Faizul....driver yang cekap dalam mencilok dan mencari short cut.

Tu la....patutnya aku naik flight je. Tapi takpe.....good experience dan membuatkan aku dapat berfikir dengan waras sepanjang perjalanan tu.
Bertolak kul 11 am dari umah aku....berhenti kat Gua Musang untuk solat dan kemudiannya tibe kat hotel Grand Riverview, Kota Bharu dalam kul 6 pm gitu.

Pastu kami pi berbuka puasa kat hotel ni. Citer pasal makan ni...buat aku rasa excited. Tapi....korang nengok je la....gambo2 ni.

Sebenarnya banyak menu yang ada sampai aku, Izan dan Ms Ng tak larat nak makan. Sori...la beb...gamba 4 keping jer. Tak sempat ambik sume gamba makanan yang ada sebab menyibukkan diri dengan upacara makan. Sebagai memuaskan hati sume pihak aku tunjuk gamba tempat taruk makanan ni je...boleh?

Menginap kat hotel ni....RM 168 seorang (plus sahur/breakfast n berbuka). Oleh kerana aku dok sebilik dengan Izan....bayaran kami RM 235 bagi 2 orang (plus sahur/breakfast n berbuka). Kalu ikutkan....Buffet Ramadhan kat sini RM 52.00 seorang, sahur pula RM 18.00 seorang. Kira OK la bagi aku.

Saturday, August 14, 2010

Senarai Hotel Halal

Penat aku dok terang kat sorang kwn yang asyik dok petikai Sijil Halal Hotel. Aku dah kabo...kalu nak check, pi je ke http://www.halal.gov.my . Kat situ ada Senarai Hotel siap dengan tarikh expired sijil. Ni adalah laman web Jakim.

Aku bercakap ikut fakta dari Jakim. Kalau tak percaya, pi la ke laman web tu. Toksah dok bising la.....kalau surat kabo tu tak senaraikan.....surat kabo ni...tak senaraikan. Zaman ni kan canggih, maklumat dihujung jari anda. Toksah beli paper kalau takat nak tau info tu.



Majlis Berbuka di PJ Hilton

Beberapa hari ni aku busy JV dengan Aliaa, Junaid & Jazmin memastikan Majlis Berbuka Puasa opis & Birthday Celebration Big Boss Mr J berjalan lancar.
Ramai cakap PJ Hilton provide the best buffet Ramadhan. So...kami try buat kat situ. Lagipun ada promotion for the first week puasa @ RM75 je, berbanding RM 120 rate biasa per pax.

Alhamdulillah majlis lancar, ok, sume puas hati dengan food and everything. Last night Mr J send me a sms saying that "It was a great gathering. We appreciate it."

Ini antara gamba2 majlis malam tadi diambil oleh seorang photographer yang semi pro. Tapi korang layan je la. Nak tengok gambar2 lain...bole la pi FB.





Friday, August 13, 2010

Pose Ari Ke3...

Syukur dah masuk hari ketiga pose. Aktiviti setakat ni :
  1. Pose = Berjaya dengan jayanya.

  2. Berbuka = Ala kadar. Tapi dah 2 kali berbuka lauk sup ayam....(emm...nasib sedap housemate aku buat)

  3. Tarawih = Malam tadi tak berdaya maju sebab tak sihat. Rasa tak syok pulak tak buat.

  4. Ngaji = Tak habis lagi Al Baqarah yang 286 ayat tu. Akan aku speed up lepas ni. Lagipun baru mula jugak.

  5. Sahur = 2 sahur ayanq kosong dan 1 sahur roti cicah sup ayam yang dah 2 kali aku buat makan berbuka. Emm...harap2 aku tak jumpa dah sup ayam utk jangka masa at least seminggu ni.

  6. Balik kg berbuka puasa dgn family = Tak lagi. Next week kot.
  7. Berbuka kat luar = coming soon PJ Hilton on 13.08.2010.


Wednesday, August 11, 2010

Selamat Menyambut Ramadhan



Hari ni first puasa. Sahur minum air je. Aku jarang makan beriya time sahur ni. Kadang2 nak bangun pun payah. Nasiblah ada housemate yang prihatin.....yang akan hulurkan air untuk diminum kat katil aku. Cuma pagi ni....aku bangun sendiri.

Alhamdulillah semalam berjaya bertarawikh untuk malam pertama. Walaupun hajat aku nak bertarawikh kat Masjid Wilayah (hajat yang aku buat pada setiap tahun) masih tak kesampaian, aku masih berjaya buat kat umah.

Insya-Allah, aku akan gandakan usaha menguatkan diri dan mengatasi halangan untuk mencapai hasrat aku tu.

Kepada semua....Selamat Menyambut Ramadhan.






Tuesday, August 10, 2010

Bengang......!!!!!!!!!!!

Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri
Ku tak sanggup engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku
Katamu......
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan......
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa
Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan aku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin aku sanggup bersama denganmu
Tak mungkinku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan......
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku
Letih hatiku disaat pilu
Letih hatiku terikat janjimu
Ooooo....caramu

p/s : Guys.....don't ask aaaa. Layan je. Jangan gelak aku jiwang ke apa....especially u Jang. Aku pun manusia biasa jugak.

Saturday, August 7, 2010

Main Bowling Kat Wangsa Walk

Hari ni aku joint Zaidah main bowling kat Wangsa Walk. Ini first time aku main kat sini. Performance hari ni hampeh sikit. Tapi seronok gak.
Pastu jalan2 dalam Wangsa Walk tu....terbeli la pulak 2 sandal. Hmm...dah regenya murah, beli je la kan. Aku kalau bab shopping memang tak cerewet, agak2 suke, pastu ada plak duit....terus aku beli. Ada sorang member aku, Minah (bukan nama sebenar)....kalau bab beli kasut........dia akan survey sampe 10 kedai. Dah masuk 10 kedai tu....belum tentu dia akan beli. Bila aku comment katanya,"Bile beli barang, kenalah tengok betul2, baru puas ati". Emm...nak kate apa kan...aku terima je la.
Before shopping, kami makan kat Ayam Penyek Ria. Aku order nasi putih, ayampenyek dan sup dawon (sup daging). First time aku makan ayam penyek. Tak tau nak comment sedap ke tidak sebab.....macam kurang biase dengan konsep ayam penyek ni.
Malam ni aku setinggan kat umah Zaidah je. Esok pagi aku akan balik.

Friday, August 6, 2010

Bas.......

Weekend ni....aku tinggal sengsorang lagi. Mek tu (Housemate) balik kampung. Aku pi anta kat station bas je tadi. Bila dok tunggu dia tu.....teringat zaman dulu2, time naik bas balik kampung. Dah banyak tahun gak aku tak naik bas. Last naik bas....masa pi satu conference kat Johor tahun 2007. Itupun naik ramai2 dengan budak2 Audit Dalam. Sebelum tu pun...tak naik gak bas sebab aku lebih suke drive sendiri. Kalau naik bas...takut tertido....dan yang paling ngeri....takut terberdengkur. Almaklumlah.....aktiviti di luar sedar ni...selalunya berada di luar kawalan!
Bas yang aku paling suke naik dulu......Plusliner (Asalnya nama company tu....Parkmay). Aku selesa dengan Plusliner. Ada sorang member aku dulu....nama dia Hajar, dia suka naik Transnasional sebab dia kata kalau rosak, cepat je datang gantinya. Ani pulak...memang naik Metro Bus sebab itu je bas yang ada. Tadi pun dia naik Metro Bus.

Tadi Zura tanya aku, nape tak naik bas je balik raye nanti. Aku lebih prefer drive sendiri. Lagipun banyak kuih-muih dan barang2 raya yang aku perlu bawa balik nanti. Kalu naik bas, buat sesak je dengan barang2 aku.
Takpelah.....balik naik bas ke....kereta ke sama je....cuma maybe duit tiket bas lebih murah berbanding kos minyak + tol. Tak kisahlah....yang penting kite selamat sampai.

Thursday, August 5, 2010

Reunion Dip-Acc Batch Nov 1998 ITM/UiTM Jengka

Aku tak sabo nak jumpe kawan2 mase reunion Dip-Acc Nov 19998 ITM/UiTM Jengka yang sedang diarrange oleh Nik. Wei kengkawan...datang la, jangan tak datang plak. Mesti semua orang terperanjat melihat rupa paras kengkawan lain yang membesar dengan jayanya sekarang ni.
Aku percaya depa akan tergezut melihat aku yang................emmm..ini. Takpe la...sebab aku teka depa sama je. Liza dah janji taknak kuruskan badan untuk memastikan diri kami sesize bile berjumpa nanti.
Dulu aku dan Liza memang geng. Mana pi pun 2 orang. Tapi bile dah keje....kami ikut jalan sendiri dan aku percaya lepas ni...kami boleh jadi rapat balik. Semoga reunion ni menyatukan sume orang balik.
Nik...time kasih sebab sudi arrange. Kalau perlu bantuan, kabo...OK.

Tuesday, August 3, 2010

Matahariku

video\

Aku suka lagu ni. Lagu lama tapi sebab ada kena-mengena dengan aku sekarang ni, maka inilah lagu yang aku dok dengar berulang-ulang kali.

Aku tau...sah korang akan sms aku esok tanya apa cerita. Macam ni la....ada masanya aku lebih suka berahsia. So, takyah la dok tanya ye. Kesian aku...kang aku sedih. Lagipun, korang takkan berjayanya membuat aku bercerita. Tak percaya? Ace cube, buang masa korang je.

Related Posts with Thumbnails

Sape encem/cantek...pasti berani klik bawah ni...

Fast Buck!

X-CHANGE LINK